lørdag 11. desember 2010

Møt den hotteste, nye jentegruppa i 2011!

Merk deg dette navnet her og nå. SoundGirl. Bestående av Little Nikki, Olivia og Izzy B fra London. De kommer sikkert mest sannsynlig til å bli store i 2011, just you wait!

For.. dette er perfekt timing med tanke på hva slags musikk som er mest populært for tiden. Hip-Hop og RnB har liksom kommet for fullt, og det begynner på en måte å bli mer spennende igjen. Samtidig har vi hatt ekstremt mye av den snæxy electropopen det siste året, og sakte, men sikkert har electro-hop gjort seg relevant. Og det er jo nettopp innenfor disse sjangrene jentene i SoundGirl har startet seg med/tatt noen lekre små biter av. Vi har heller ikke hatt noen sånne.. type streetsmarte, hippe, mørkhudede kvinnelige trioer i musikkbildet på en stund heller (ikke så veldig mye etter Destinys Child!), så de har absolutt mye klart for seg bare på papiret.




For å si det mildt; vi trenger dem. Virkelig. Og SoundGirl har liksom tatt det kuleste elementet fra Like a G6 og blandet det sammen med den lette, lekne følelsen fra Skool Daze før de har laget en liten cupkake ut av det og latt Keri Hilson få prøvesmake. De er så relevante nå, og så freshe.




Mhm. For.. skal vi se! Det som gjør at jeg liker låta så godt; er først og fremst holdningen deres. De er selvsikre, kule, dyktige og ekte. De ser bra ut, og har gjenkjennelig, men original klesstil. Jentene er heller ikke spesielt feminine. Men allikevel skinner dette klart igjennom. Det er et pluss. Jeg liker stemmene deres også. Veldig godt. Denne særegne, frie urbane tonen og spesielt klangen deres. Dessuten fungerer den mannlige vokalistens (Twizzle) rolle i det hele, ganske riktig. Låta klær rappesekvensen, og vi blir heller ikke overrasket over det, for vi hører stemmen hans mange ganger igjennom hele låta. Jeg opplever faktisk musikken som litt kulere av den grunn, og det adder også variasjon til alt sammen.


Samtidig fungerer låta godt bare som digg bakgrunnsmusikk man ikke nødvendigvis trenger å danse til, men bare.. ja.. ”chille” til. Og så er den akkurat dansbar nok til å svinge seg litt rundt med. Den har vel ikke egentlig noe karakteristisk, øyeblikkelig refreng – men alt kan fungere som vers, eller så kan hele låta være et refreng i seg selv. Det er allikevel masse freshe melodier overalt, og plenty med hooks å klistre seg fast i. Låta har generelt sett en ganske bølgete flyt, og alt er pakket sammen inn i en herlig porøs produksjon.




Musikkvideoen fremhever låta og artistene på en veldig god måte, syns jeg. Vi får presentert hver av jentene når de viser frem seg selv på hver sin måte. De danser og lager stilige uttrykk med ansikt og kropp. De virker kjempeflinke og kompetente på området, og man skulle ikke tro at dette var deres første video! Men jeg håper de viser mer individuell personlighet etter hvert, for dette kan gjøre SoundGirl som gruppe mer interessant og spennende. Dessuten kan vi plutselig velge hver vår favoritt. Og det er alltid et kjempestort pluss. Også vå må vi ikke glemme disse visuelle bokstavene som de av og til viser mellom hendene sine i videoen. Gir litt sånn kreativ vibe. Kjempestilig!


Videoen ble lagt ut på youtube 22 november og har siden da bare fått 16 200 views. Jeg har skjønt det sånn at de nå i vinter skal turnere rundt omkring i England samen med Pixie Lott, og så skal de ta det videre derfra med en offisiell lansering av I’m the fool April 2011. Da starter det, liksom. Og jeg.. jeg gleder meg faktisk litt jeg :)




Gøyeste verslinje:

"I can't believe I used to watch you pick your.. feet!"



Sterkeste hook:


"I'M! the fool.."


Beste øyeblikk:


Egentlig alt sammen.. men refrenget må være det aller, aller beste øyeblikket.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar