fredag 1. oktober 2010

Nam.. RnB med kirsebærsmak!

Ohay! I dette låtinnlegget skal jeg endelig vise dere litt mer RnB igjen! For som jeg sa så vil det bli en liten pause på både quirky pop og electropop, og på tide å få inn noen av de andre sjangrene, også. Noe som jo bare er fair and square etc :) Enn når jeg ser på listen over de ulike sjangrene og låtstilene her i Farge!pop! så ser jeg at det bare er to låter som er tagget med stilen RnB. Disse to er i tillegg blandet inn med enten electropop eller skandipop, og denne neste låten blir også blandet inn med en annen sjanger; pop. Men kanskje ikke på den måten du muligens tror det blir. For hun her gjør det på sin egen måte, se!

  

Cherri V heter den neste artisten. Det var utrolig vanskelig å finne noe særlig omfattende og viktige informasjon om henne, og det eneste jeg fant ut, var at hun er et tidligere medlem av RnB-gruppa Trinity Stone. Et raskt søk om den på youtube får det til å dukke opp kun én musikkvideo (som ble lagt ut i 2006 og som kun har 22,134 views!). Den låten heter Move a little closer, og er en ganske så ålreit RnB-låt med et hint afrikanske rytmer. En blanding/kontrast av kompakt urbanitet og fri eksotisk stemning. Jeg fant også ut at Cherri V – etter at gruppas kontrakt til plateselskapet gikk ut – helst ville gå sin egen vei, og fikk platekontrakt hos et annet plateselskap. Og på denne måten fikk hun utforsket sitt eget potensiale gjennom solo skrive, synge og produsere sine helt egne låter. Hun har i tillegg faktisk samarbeidet med blant annet Gnarls Barkley og Sugababes, og noe sånt tror jeg at har båret noen interessante frukter. Hvis du er nysgjerrig, så sjekk ut denne musikkvideoen hvor hun fremfører hennes første solosingel. Til the sun comes up er en blanding av RnB, pop og rock.


Sånn. Der fikk du litt bakgrunnshistorie og sånt.. men anway! Over til dagens låt! Den heter Skool Daze og er som jeg nevnte tidligere en blanding av RnB og pop. Låta er ganske ”lett og ledig”, med en veldig leken rytme i seg! Og dette får man en forsmak på i introen, hvor man så gå rett over på rappen. Da får man først et inntrykk som man – hvis man liker pop – helt sikkert liker, og når man får en sånn forsmak, så går det bare mye greiere å vente på det igjen.

Refrenget er litt roligere og mer behagelig, men da er det også sånn at hun synger om noe vemodig og mer emosjonelt. En naturlig overføring, kan vi si. Og så er det dette gøye ”La-la-la-aah! La-la-la-aah!”. Hehe, det blir litt som om man er på en slags lekeplass, hvor barn leker, utforsker og tuller. Veldig flørtete også, da!

I det hele tatt så når låta ikke noe klimaks, liksom, men det er litt som om klimakset er der gjennom hele låten, jevnt fordelt utover strukturen. Det er egentlig en relativt liten låt, men en liten låt med mye personlighet. Noe Cherri V også har, som i seg selv tillegger låta masse søt karisma. For Skool Daze har noen kjempefengende vers, men ikke bare på grunn av beaten, men like mye – eller mer – måten hun synger på. Samtidig danser hun ganske stilig, og viser oss at hun definitivt har en slik en god rytme i seg.




Gøyeste verslinje:

"I might come back now, and take you, make you wifey!"


Sterkeste hook:


La-la-la-aah! La-la-la-aah!


Beste øyeblikk:


Jeg tror det er andre vers, jeg! :)





Hva synes du? :)

1 kommentar:

  1. Me likey! Veldi Janet Jackson, men bare d bra av ho :)

    SvarSlett