torsdag 8. juli 2010

I'M A B.I.T.C.H.



Man kan av og til begynne å lure på hvorfor noen artister ikke er mer populære enn de er. Og spesielt hvorfor noen artister kun gjør det bra i ett eller to land, mens de nærmest er usynlige for resten av verden. Plastiscines er en fransk jenterockgruppe som synger låtene sine på engelsk. De har siden november 2009 fått litt over 460 000 views på facebook med denne låten, men nesten alle av dem er fra Frankrike. Generelt sett skyldes nok internasjonal suksess hvordan plateselskapet markedsfører artisten/e, hvor mye penger de bruker på det, eller at det har noe med appellen (musikkulturen) i forskjellige land, men kanskje også hvor artistene helst ønsker å promotere seg. Ønsker de ikke å nå ut til så veldig mange land, men foretrekker å være pop på hjemmebane, så får det nok bare være slik.
Men jeg tenker meg; om disse jentene med denne låten hadde blitt hørt og promotert skikkelig i flere land, så burde det absolutt være et marked som ønsker seg en godbit av dette her! Det er ikke bare i Frankrike man liker slike sterke pop rock-låter. Eller.. det er vel mer tyggegummipunk enn pop rock, men i forhold til denne bloggen her synes jeg at den passer inn allikavæl.

Hmm.. det finnes nok – og dere har nok hørt – en del låter hvor artisten/e synger om hvor deilige de er, eller hvor digge, kule og superfrekke de kan være? Det kan av og til bli for mye, og at de da virker så wannabe ut. Eller det kan bli for lite og de bitch-flopper no skikkelig. Men når man velger å dedikere hele låten til ordet Bitch, og klarer det så perfekt som disse jentene gjør - da kan du begynne å elske det for real. Det er i hvert fall slik at jeg respekterer måten de har gjort det på. Det er ikke overdrevent til det nivået at man føler det er tilseggjort eller falskt. Det kommer naturlig frem for dem. De ER faktisk kule. Låten er faktisk digg. Og de kicker skikkelig ÆSSS!!

Det er så deilig frekk tekst. Låten er kul og opprørsk. Og den klappingen i versene? Wow osv! Jo, og der det bygger seg opp til refrenget, hvor det er en pause for mesteparten av det instrumentale, imellom hver gang hun synger ”I’m a bitch!” så kommer det to akkorder på den elektriske gitaren, etter hverandre - og det syns jeg passer så godt, og er så veldig fengende! Absolutt alt som høres i låten her er en del av dette bitch-konseptet.

Det eneste som skurrer litt kanskje er bare det at – i musikkvideoen - hun som synger mest på låta? Hun ser av og til mye mer ut som en forsiktig girl-next-door jente som er ute på byen for første gang, enn en bitchy tenåring som tør alt etc. Men
Bitch blir bedre jo flere ganger du hører den, og så blir det nesten litt sånn at du utagerer din egen bitchiness mens du synger og/eller danser til melodien!

Jada, jeg har gjort det.





Gøyeste verslinje:

"I'm a bitch, when I brush my teeth.."


Sterkeste hook:

"I'm a bitch... I.T.C.H! I'm a bitch... I.T.C.H!"


Beste øyeblikk:

Første, andre og tredje refreng.





Stem gjerne på den stemmegreia under, og si din mening om låten! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar