mandag 5. juli 2010

Do you like Disco? Or maybe Rock n roll?

Her har vi noe vi kan kalle en skikkelig høydare! Gruppa Rogue traders er britisk-australsk og har vært rundt i mange år (siden 2002-2003), men som nok er helt ukjente her i Norge. Låten heter Would you raise your hands? Og er nok definitivt en partylåt! Det merker du i introen, som bygger seg sultent oppover i kanskje 10-11 sekunder før det braker løs i masse fart og øyeblikkelig energi! Så her har vi absolutt electropop rock med discoelementer i seg. Man kommer liksom så godt inn i låta, og når det først har begynt å rykke i kroppen.. så raiser du bare opp henda (om ikke bare rent imaginært).

Det er også skikkelig gøy hvordan de leker seg med å bruke vokalene hennes nesten random, men passende mange steder i låta. For eksempel når hun synger ”You won’t dance, cause they won’t dance” så hører du henne synge ut, litt i bakgrunnen ”YOU!” når hovedvokalen starter setningen ”You won’t dance” og ”THEY!” i ”they won’t dance!”-fortsettelsen. Det er litt sånn overalt, og for min del gjør det låta mye mer disco og selvsikker. Stemmen hennes syns jeg også at passer ganske godt til denne type låt, som for øvrig er en ”sticker”. Låta har god varighet, og du kan høre på den over lengre tid uten å bli noe særlig lei av den. Eller.. hvis du er deprimert over noe, kan det hende at den ikke passer 100 %, men utenom det tror jeg det nesten bare er å turne opp the volume.

Den ble lagt ut på youtube i mars, og har siden den gang kun fått noe under 20 000 views. Det er nok til å klassifisere den som en gjemt perle. Eller discokule, om du vil, som også er i musikkvideoen du får se her, som passer godt til med stilen i låta. Litt smågøy er det også at hun har på seg en blåglitrende discoinspirert topp (og blått er jo partyfargen i bloggen her!). Så det passer i hvert fall ;D



Gøyeste verslinje:

"So unplug the jukebox, and do us all a favor!"


Sterkeste hook:

"DISCO! ROCK N ROLL!"


Beste øyeblikk:

Introen gjør nesten alt fra starten av den! Men jeg må nesten trekke frem bridgen der de synger ”la la-la la-la-la-la-la la-la la-la-la-la-la laaaa-laaa-laa-laaa” (ja, faktisk helt sånn hvis du tar pauser imellom hver la-kjede), og du bare vet at refrenget kommer rett etter! Det er skikkelig rett-før-episke greier altså!





Stem gjerne på den stemmegreia under, og si din mening om låten! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar