fredag 26. november 2010

Pop rock: Allison Iraheta fra American Idol!

Det er til enhver tid mange idolartister ute her i verden som etter Idolprogrammet prøver seg ute i det store musikkmarkedet. Noen flopper, andre blir megasuperstjerner, mens den tredje gruppen rett og slett forblir i midten der et sted. De utgir låter med varierende kvalitet, eller rent dårlige/gode låter, men uansett hvor hardt de arbeider, så kommer de seg liksom ikke noe ”videre”, eller så er flere av dem ekstremt undervurdert og/eller fortjener mye mer oppmerksomhet. Et eksempel på en flopp er her i Norge han dære Glenn Lyse og Kjartan Salvesen. I superstjernegruppen hadde vi Kurt Nilsen her hos oss, og spesielt Kelly Clarkson og Adam Lambert ifra USA. I den siste gruppen kan vi kanskje finne Margareth Berger og muligens Aleksander With. Et eksempel til på en artist ifra denne gruppen er Allison Iraheta, som var med i den samme Idolkonkurransen som Adam Lambert var med i. Den som var i 2009, hvor Kris Allen vant. (Ja, han der ingen kjenner til nå lenger.)


Allison Iraheta har klart seg relativt OK etter konkurransen. Hun har utgitt ett album så langt, og jobber nå med sitt andre. Men hun har ikke solgt så veldig mye, og jeg synes hun fortjener litt mer suksess heretter. For den låten jeg gjerne vil vise dere her, er førstesinglen fra debut albumet hennes Just like you. Singlen har bare solgt litt under 60 tusen i USA, og det synes jeg at er overraskende lite.. til å være av dette kaliberet. Musikkvideoen på youtube har også bare fått rundt 250 tusen views, og derfor er den jo i hvert fall en låt som kan være en låtoppdagelse for deg.


Friday I’ll be over you er en kjempegøy tenåringsvennlig pop rock låt med mange rufse-seg-skikkelig-til-og-danse-vilt-rundt-øyeblikk. Den har et effektivt 1-2-3 øyeblikk i starten, og det er helt åpenbart hva slags type stil dette blir/hva det er du får servert med en gang du hører Allison rope ut ”OH YEAH!”. Og så begynner verset. Låten har en straightforward, lettforståelig tekst (om å bli bedratt) som sikkert flere kan relatere seg til, og.. sanger som ramser opp ukedager er alltid, ALLTID et pluss. Den er absolutt like fengende som det meste av all god pop/rock musikk som er der ute, men det er alltid et og annet å peke ut som det lille ekstra. Og her er det den artige klappingen, den småcrazy shoutingen ”oh-oh-oh”, og det at låta går opp og ned i struktur veldig ofte. Den endrer seg og gir variasjon, da.. Men på samme tid så har låta den innrammede helheten, liksom. Og for meg har det alltid vært noe jeg har verdsatt ekstra godt. Dessuten elsker jeg at hun skriker så mye, uten at det blir for bråkete. Det er bare ren, gøy, legitim in-your-face aggresjon. Fantastisk!

Musikkvideoen er også ganske stilig. Massevis av sprangene farger, kreativ tekst. Kult ark/tegnekonsept og klesstiler. Allison viser oss i tillegg hvem hun er som artist, og det er viktig å kunne distansere seg litt fra det merket ”hun jenta fra Idol”, liksom.

Nå er det Allison Iraheta, all the way! Oh-oh-oh you know that’s true!





Gøyeste verslinje:

"Caught my heart by telling lies, you weren't what you advertised."



Sterkeste hook:


FRIDAY I'LL BE OVER YOU!



Beste øyeblikk:


Alle de gangene hun roper ut!





Sjekk også ut denne låta hun gjør sammen med Orianthi:

2 kommentarer:

  1. Jeg er så fantastisk enig! Flott å se at det finnes folk der ute, og ikke minst nordmenn, som verdsetter henne. Hun er superdyktig, ung og en utrolig vokalist. Jeg fatter ikke hvordan folk ikke forstår hva hun handler om, og hvor bra hun faktisk er. :/

    SvarSlett
  2. Tusen takk for komplimentet! :) Hun er absolutt verdig en større suksess, men det er nesten alltid noen som ikkke får det de fortjener. Forhåpentligvis kommer hun seg mer frem ved neste album :)

    Forresten; siden du sier at folk "ikke forstår hva hun handler om" - er det noe spesielt du har hørt eller lest, da eller?

    SvarSlett