torsdag 25. november 2010

Dette.. er verdens mest popete låt!

JA! Neste artist har kommet med en låt som kanskje innehar absolutt alle kvaliteter som skal til for å bli hedret med tittelen ”verdens mest popete låt!”. Og det mener jeg. Denne her er så fantastisk eksplosiv og helt crazy herlig.. at jeg kan med hånden på hjertet innrømme at dette er en av mine desiderte favorittlåter! Wow<3 Sånn innenfor denne sjangeren, vel og merke, da man egentlig ikke helt kan sammenligne over sjangre og stiler. Så det er bare å glede seg no helt vilt, for dette er ren, 100% popperfeksjon de luxe.


For å gi noe kort informasjon om artisten, så heter hun Anna Abreu og er fra Finland (med portugisiske røtter). Hun var med i finske Idol i 2007, hvor hun kom på andre plass.. og har siden den gang klart seg ganske bra med et førstealbum som solgte over 86 000 kopier. I Finland er dette kjempestort. Så stort at det har gitt henne dobbel platinum, og videre har denne prestasjonen gjort henne til den mestselgende, finske idolartisten noensinne. Men ikke nok med det; for med tre hele album utgitt siden den gang, har hun så å si blitt den finske, kvinnelige pop artisten med mest suksess (i Finland). Så det sier jo litt.


Og den låten jeg gjerne vil presentere her, er fra hennes nyeste album (Just a pretty face?) utgitt i oktober 2009. Låta heter Music everywhere, og er – som jeg har sagt – en av de sterkeste poplåtene jeg noensinne har hørt. En poplåt som handler om å høre på (pop)musikk og om hvor jævlig bra dette kan være. Altså, hvor fantastisk er ikke det, da!? For her forteller hun om at hun våkner opp av introen til en låt (I introen til låta!), og så har hun en hit til frokost, og så i refrenget så synger hun om at hun har en radio stasjon inne i hodet sitt, og at det alltid er musikk med henne overalt. Deilig, deilig musikk. ”Salvation on heavy rotation”. Aaah<3 Jeg elsker teksten her.. virkelig! For bare se her: ”The stereo was way too loud, but that’s what it’s all about”, og så synger hun sånn ”pop, pop and I don’t care, as long as I’m on the air, and music is everywhere!” Fy fader asså! Det er så deilig tekst. Jeg blir skikkelig gira jeg nå.

Men jo. Utenom den episke teksten, så er musikken ganske så episk også! For her får du gosset deg med store, saftige beats omsvøpt i brusende effektive melodier som er noen skikkelig smaksbomber. Et skikkelig, skikkelig oppløftende popfyrverkeri. Og da er det helt åpenbart å beskrive låten som sprek. Mhm, den hopper liksom overalt – men innenfor godt innrammede, oversiktlige forhold. I et rom med unge dansere, energiske DJ’er, lidenskapelige treningsfanatikere, engasjerte musikkelskere, og en ubeskrivelig mengde med konfetti og godt humør. Nam..


Enn så; første vers kickstartes raskt (med en kul stoppe-effekt midt i), og så virker det nesten som om den allerede har nådd sitt klimaks allerede her. Og det er kanskje noe av det som gjør at dette kan bli litt for sterk kost for noen. I hvert fall for dem som ikke er noe spesielt glad i sånn musikk i utgangspunktet. (Det blir nok mest sannsynlig sånn at de direkte hater den, faktisk.) For Music everywhere gir jo oss et fullt, raskt popkjør gjennom hele som krever mye oppmerksomhet. Og nesten litt for mye til at man kan danse til den. Men dette er ren popkunstgodteri; du trenger bare å oppleve den og nyte den inni deg.

Dessuten har Anna en veldig passende, riktig og sterk stemme som absolutt klarer å bære frem låta i riktig retning, med riktig effekt. For her går det – spesielt i refrenget - oppover og oppover og oppover, selv om du ikke forventer det. Du er på en måte allerede i et slags klimaks hele tiden, da. Og det er sånn at man blir positivt overrasket hele veien, liksom! WOW! Så.. dyktig.. mesterlig. Men mot slutten (+ en gang i midten) får vi oss en pause. Det er spesielt godt at uttroen har et sånt rolig vesen. For det trengs etter noe så ufattelig. *sukk*




Gøyeste verslinje:

"I had a hit for breakfast and flipped the TV on.."

+ +
"Inside my head there's a radio station, I'm overcome with a sense of elation!"


Sterkeste hook
:

Hele refrenget!!



Beste øyeblikk:


Introen. Og alle refrengene. Og beaten. Og resten av låta..




NB!! Jeg anbefaler dere på det sterkeste å høre på låta uten å se på musikkvideoen. For musikkvideoen er utrolig dårlig, og ødelegger totalt den optimale opplevelsen av Music everywhere. Som fortjener at dere hører på den med uten noen form for forstyrrelser. Helst/gjerne med lukkede øyne.

2 kommentarer:

  1. Har aldrig hört talas om henne och då jag tom halv finsk ^^

    SvarSlett
  2. Hehe, man får ikke alltid med seg alle!^^

    Men.. du likte låten hennes? :)

    SvarSlett