søndag 24. oktober 2010

Dansk artist med lett humør og stort klesskap! :)

Danske artister har det virkelig ikke vært mange av på min musikkblogg! Så derfor tror jeg virkelig at det er på tide. For de har faktisk en god del kjempeflinke artister der ute, og noen av dem har til og med klart å kapre et mye større publikum enn det i det hele tatt finnes i deres eget hjemland. Aura Dione er en slik artist som har funnet sitt perfekte musikalske hjemland. Tyskland ser faktisk ut til ha en forsmak for denne type stil, hvis du eksempelvis titter på Lena med Satellite, eller på Emiliana Torrini sin låt Jungle drum - som begge har vært på førsteplass i de offisielle tyske hitlistene.





Aura Dione har en lignende stil, spesielt i denne første låten jeg gjerne vil vise for dere, hvor hun har den samme kvinnelige, quirky tjo-og-hei-energien. I will love you Monday er folke pop med en egen liten twist i versene, og med et litt mer behagelig refreng som virker til å være den eneste delen som kanskje kan få låten til å vokse på deg (men det er kanskje ikke nok, egentlig?). Utenom dette er det en veldig frampå energi som gjør at du enten liker den med en gang.. eller rett og slett holder deg langt unna, og som til og med får deg til å nekte å høre på den en gang til. Noe du egentlig burde, for kan hende du faktisk vil like den litt akkurat da. Personlig likte ikke jeg selv den fra første gjennomlytting. Jeg syntes den var masete, krevende, teit, sur og rotete – men nå opplever jeg den som mye mer oppløftende, morsomt rar, underholdende, småfengende og hyggelig.


Musikkvideoen ble lagt ut på youtube den 23 oktober, og har siden da fått over 9 millioner og 500 tusen views! Sannsynligvis de fleste fra Tyskland hvor hun han blitt lansert på det sterkeste. Singlen har blant annet vært nummer 1 på de tyske hitlistene, nummer 2 på den østerrikske og 2 på den sveitsiske. I musikkvideoen kan jeg fremheve den pene bakgrunnen som virker flatterende for Aura Dione, og som gjør det hele mye finere å se på. Det er artig at skoene lever sitt eget liv, og hun har kjempefine klær, faktisk. Enn alt dette gjør musikkvideoen veldig feminin, og kanskje det var et bevisst trekk fordi kvinner er den største målgruppen her? I don’t know. Musikken kler innholdet i musikkvideoen, i hvert fall :)




Neste låt liker jeg egentlig litt bedre. Og det er kanskje fordi den har en mye større grower-effekt, og en mye mer spennende musikkvideo. Låta kler alle aspekter av ordet ”fin”, og den er mye mer rolig og avbalansert, men har samtidig en touch av disse lekne rytmene, som faktisk får den til å være litt fengende samtidig. Stemningen kan jeg best beskrive som dagdrømmende :)



Musikkvideoen er som sagt spennende, men også ganske nydelig. Hun har så elegante bevegelser i seg, hun har spesielle, uforutsigbare, kule klær – og enda mer uforutsigbare frisyrer og hatter.. spesielt den båthatten. Haha, så gøy! Veldig, veldig kreativt. Mi læik veri møtsj!<3


Men liker DU dette veri møtsj, da? :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar