søndag 10. oktober 2010

Canadiske Stereo(s)typer liker å feste!

Neste utvalgte låter kommer fra et to års gammelt band (!) fra Canada. Stereos har på relativt kort tid klart å komme seg høyt oppe på hitlistene, med nummer 3 på de Canadiske hitlistene med Throw your hands up, og nummer 2 med låten Summer girl. Jeg skal vise dere to låter, og den første jeg nevnte er blant de to. Men begge musikkvideoene til disse låtene ble lagt ut mot slutten av november 2009, og Summer girl  har siden da fått nesten 1 500 000 views! Throw your hands up har fått noe mindre.. rundt 300 000 views og er nok den mest ukjente blant dem.



Stilen til bandet er pop rock med en hip-hop edge, og tekstene deres er vel egentlig ganske så typisk amerikanske, hvor det er viktig å være care-free og å feste så mye som mulig. Det handler om jenter og drikking og.. ja.. osv. Og låtene som følger pleier som regel å være fengende, og det er jo Throw your hands up! Fengende, og ganske ”bli-med”-energirik! Dessuten er det veldig lett å lære seg refrenget, og da blir det gjerne til at man blir litt ekstra med.


Musikkvideoen er egentlig som forventet. De bader, har det digg, og så fremfører de låta foran kameraet – enten ved å svinge henda rundt omkring sin egen kropp, eller som et band. Litt typisk, men også veldig passende i forhold til teksten. Eksempler her: ”You don’t gotta worry!” og “Rocking with me and we’ll go all night!” You get the picture, now frame it! And listen :)




Neste låt heter Butterflies, og viser en litt mer moden side av bandet. Musikkvideoen til den ble lagt ut et år (29 juni 2010) etter at debutalbumet deres kom ut, og låten er faktisk fra dette samme albumet. Den har fått rundt 126 tusen views, og har kommet seg opp på nesten topp 50 i de Canadiske hitlistene. Butterflies følger samme stil, men det er i tillegg til det en kjempefin liten ballade. Jeg tror også det er sånn at denne kan komme til å vokse på deg, så gi den i hvert fall minst to lytteomganger :)



Musikkvideoen er også mer seriøs enn de andre videoene de har der ute. Sånn i tillegg til teksten, og det liker jeg. Altså, ikke at det er spesielt kreativt eller spennende/underholdende på noe vis.. det er bare enkelt, fint og.. seriøst. Liksom ganske greit!^^



Hva synes du? :)

1 kommentar:

  1. fin blogg!
    kika gärna in hos mig =)
    http://norberg.devote.se
    kram Emelie

    SvarSlett