søndag 31. oktober 2010

Himmelsk RnB fra vinneren av American idol!

Fantasia er en tidligere American idol-vinner fra 2004, som siden den gang har hatt stor suksess i USA siden den gang. Hun har blitt nominert til – og vunnet- en god del priser, som blant annet Best new artist (nominert), Best RnB/soul artist (nominert), Outstanding female artist (vunnet) osv osv. Hun har til nå tre album ute, og fra dette siste, nyeste albumet hennes Back to me, er låta Even angels virkelig verdt å høre på. Den ble fremført på Oprah nå i Februar, og var ment som å være førstesinglen, men den ble aldri promotert ytterligere etter denne fremførelsen på tv. Istedenfor valgte de å gå for Bittersweet, som den offisielle første singlen. Den har til nå fått nesten 1 og en halv million views, mens Even angels for det meste bare blir hørt av oss ekstra nysgjerrige.. som enten har kjøpt platen hennes, eller som leter litt ekstra rundt på youtube etter alle disse låtene. Men etter min mening, er Even angels en mye, mye herligere låt, og som kunne ha vært et så mye smartere singlevalg.



Der Bittersweet blir kjedelig, blir Even angels episk. Og Bittersweet er nok mer komplisert satt sammen, mens Even angels litt enklere å fatte og å like. Den har i tillegg et mye mer appellerende og kan-selge-mye-sound, og fortjener definitivt å bli vist frem her.



Even angels har en enkel, men kjempefin piaonsekvens, god tekst (men kanskje litt for ensformig beats?). og Fantasia har en utrolig fin stemme her, som jeg liker at hun bruker på mange forskjellige måter gjennom låta. Det er mange ”himmelske” elementer i den, også (som får det til å passe enda bedre inn med tittelen), i det at hun eksempelvis innimellom ”synger litt i luft”, eller hva jeg skal kalle det. Hun viser i hvert fall lidenskap, men med moden tilbakeholdenhet. Også dette refrenget, da! Som bare skyller innover deg med så stor kraft, i den ene bølgen etter den andre, med kjempeviktige ord og med et så sterkt, inspirerende budskap. Da føles det litt som om jeg vil.. ja.. fly.




Hva synes du? :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar