fredag 27. august 2010

Vinterhygge fra Island! :)

Nå er det på tide å få inn litt mer nordisk musikk! Og denne gangen har jeg funnet frem en artist fra Island. Hafdis Huld er ganske så ukjent i hele verden utenom nettopp Island, men har planer om å utgi sitt nye album internasjonalt en eller annen gang i 2010. Jeg har hørt to av dem, og det er den ene av dem jeg skal skrive om her. Som faktisk er en av de aller koseligste låtene jeg har skrevet om her på musikkbloggen!


Låten jeg har funnet frem for dere heter Action man og er hennes andre singel som solo artist. (eller Fanta artist, hoho!) Dette er også et eksempel på quirky pop. Bare en litt mer avslappet versjon enn den forrige jeg viste dere (også kan jeg ense litt folkemusikk, der!). Action man har i hvert fall sommerlige vibber, men er i grunn en perfekt vinterlåt.

Og Hafdis Huld er jo ganske søt, da! Der i musikkvideoen hvor hun gjør stemmen sin sjarmerende hes. Nesten som om hun foretar seg elegante pusteøvelser i en boble av entusiasme og inspirasjon. Mens når hun synger ”I’m wishing, I'm wishing, I'm wishing away” mottar vi faktisk en følelse av å ønske oss vekk. Langt, langt borte – til en vakker og rolig drømmeverden. Og det er i tillegg stemmen og musikken hennes som løfter oss dit.


Action man
er sånn sett en passende sang å hvile til. Eller å sovne til. Ja, det er nesten som om hun prøver å synge oss en slags god-natta-sang. Musikken gir oss en klem, pakker oss inn i et pledd, stryker oss i pannen, gjennom håret – og hvisker til oss at; ”du er trygg nå. Nå kan du sove kjempegodt.”

Det beste ved låta synes jeg absolutt at er disse hviskende/sukkende vokalene hennes når hun synger ”aaaaah”, ”oooowwaaahh” og ”ha-ha-ha-ha-ha-ha”. Det er så beroligende og komfortabelt, og fungerer som medisin for stress, bråk, forvirring, rot og surr. Alt blir liksom bare så pyntet, ordnet, fint, riktig, ryddig, i orden, oversiktlig og trygt.


Samtidig gjør beaten det nesten litt militært i samme øyeblikk. Som om det marsjeres. Men istedenfor å marsjere med et budskap om krig, så marsjeres det her med et budskap om å.. nyte livet og å ha det fint.

Mhm, det er nesten sånn altså!

Låta ble lagt ut på youtube i april i år, og har siden da fått ca 13 000 views. Jeg vil allikevel anbefale dere å høre den første singlen hennes Kongulo, som jeg også legger til nederst her. En låt i samme bane som Action man, bare en raskere, mer fengende høstkveldslåt.





Og om musikkvideoen? Vel, selv om alt skjer på ett sted, så oppleves det ikke som noe ensformig og repetitivt. Det er en underholdende musikkvideo. For ikke bare er ansiktsuttrykkene til Hafdis fascinerende i seg selv, men alt det som skjer bak kan være ganske gøy. Det er morsomt når hun for eksempel tuller med den vaskepinnen (?), artig at hun kaster snøball på kameraet, og når teksten dukker opp fra munnen deres og sånt. Dessuten må vi ikke glemme strektegningene! Hele musikkvideoen er rett og slett leken, barnlig uforutsigbar og koselig!


Coveret til den nye platen hennes :)


Gøyeste verslinje:


"Brave and big strong hands, makes everything okay.
"


Sterkeste hook:


"I'm wishing, I'm wishing, I'm wishing away!"


Beste øyeblikk:


"Aaah-aaaaahhh" - Ooowwaaaahhh" og "Ha-ha-ha-ha..."



Hafdis Huld
-
Action man



Hafdis Huld - Kongulo



Stem gjerne under her for å gi din mening om låten! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar