søndag 15. august 2010

Dette er et av de råeste låtene som finnes der ute. Mhm.. I. LIKE. THAT!

Ok. Har du lyst til å høre noe sterkt og mektig? Noe ufattelig kult!? For hvis du ikke har hørt denne enda, så MÅ du det nå. Dette er kanskje et av mine favorittlåter innenfor denne sjangeren. Noe for seg selv, noe vilt og helt amazing!


   

Jeg går gjerne rett på jeg nå. For I like that har en intro som kicker opp stemningen umiddelbart. Det er nytt, men så, så gjenkjennelig. Det er den type intro som forteller deg nøyaktig hvilken opplevelse du vil få av den, men som også sier at du er in for an unpredictable ride. Hva skjer videre? Ja, du vil vite det. NÅ. For den bygger seg opp nettopp slik. Du blir oppmerksom, og så sier den; nå skjer det noe. Nå skjer det noe jævli bra. Men hva?

 Joda, jeg deler fortsatt gjerne min vurdering og opplevelse av låten. Og det jeg liker aller best ved I like that er at den har så ufattelig rå tekst! Det er bare egentlig helt utrolig hvordan teksten er. Bare legg merke til den! Dessuten rimes det i tillegg. Igjen.. amazing. Den har også en skarp og kort melodistrøm. Så dette er veldig selvsikkert, up-your-face, direkte, smart – og egentlig ganske originalt. Og bare hør på stemmen hennes, liksom. Så føkkings passende og rå! Samtidig har vi aksenten hennes som godt beskrevet fra en annen blogg ”bleeds through the lyrics”. Noe den også gjør. Masse.

 Her fungerer forresten versene som refreng, hele tiden. Versene er hooket og både utgjør og utfyller hele låta. Og selv om det er veldig mye av det, er det også det som er det aller beste ved den! Brigden er forresten også sinnssykt, sinnssykt god, for da er du så inn i hampen med i låta at den på en måte forteller oss det helt, helt åpenbare. At dette er så ufattelig bra at nå kan alt bare dundre sammen i en heftig danseoutbreak. SLÅ. TIL. NÅ. My body rocks the rythm, you beat my drum hard! My body rocks the rhythm! Rocks the rhythm! ROCKS THE RYTHM!

 


Jeg liker også veldig godt at det etter hvert verslinje kommer inn en sånn skarp synthtromme. Aaahh, digg ;)

 
Dette står oppført som dance-pop og electro-house. Men jeg tror kanskje vi kan legge til litt hip-hop der også. I tillegg har den blitt lagt ut på youtube av en kanal som kaller seg FreneticMusic. Og er I like that det? Frenetisk musikk? Det tror jeg muligens kan stemme. Jeg sjekket ordboken for å være sikker, og der står det at det betyr ”rasende, vill, hissig”. Det er jo sant at dette er vilt.. men de tre virker ikke spesielt rasende eller hissige. Kanskje de kan virke sånn for noen, spesielt dette med at hun er så direkte, høylytt, usensurert og nesten opprørsk - men det er nok også det instrumentale som kan være en del av denne definisjonen. Litt hissig rytme, med ”rasende” beats. Det er uansett den heftigste party- og klubblåta EVER.


                                                                     - Static Avenger

Den ble produsert av Richard Vission, (en produsent fra Toronto) i samarbeid med Static revenger (en annen produsent fra Los Angeles), og denne kvinnelige artisten i hovedvokalen er sangeren Luciana fra England. Alle vet hva de gjør i låten. Og de vet at du vil like det. For I like that er mer enn en låt. Den er et konsept. En perfekt bygd låt som slår og sparker akkurat der det gjør mest vondt. Og som treffer deg som en musikalsk åpenbaring. Du er fascinert, nikker med og blir liksom plutselig enig med alt som blir sagt. Som en diskret ideologi, et levesett, sin egen verden.

- Luciana

 
Musikkvideoen ble lagt ut på youtube i juni 2009 og har siden da fått over 3 millioner views. Det står faktisk ikke hvor i verden den har blitt mest sett (og det irriterer meg skikkelig), men jeg mistenker at det er enten/eller både det tyske og australske folket som er flertallet her, da låten først ble gitt ut der i australia, og ble på hitlistene i over 26 uker med det beste som 3. plass i to uker! Den solgte også til gull i New Zealand. Samtidig ser jeg at den har blitt utgitt i EMI tyskland, og den videoen på youtube har blitt sett av over 121 000 mennesker, så muligens har mange av dem også sett den andre musikkvideoen? Er ikke så viktig, bare interessant – og tyder i hvert fall på at den ikke er så veldig kjent her i Norge. Så forhåpentligvis er den en oppdagelse for deg.



Låtas musikkvideo er kreativ, fresh, tøff, og matcher beats, rytme, stemning og tekst. Veldig, veldig bra.




Gøyeste verslinje:

ALLE SAMMEN!


Sterkeste hook:

"I. LIKE. THAT."


Beste øyeblikk:

Det er bridgen. Definitivt.


Richard Vission & Static Avenger feat. Luciana - I like that



Stem gjerne på den stemmegreia under her, og si din mening om låten! :)
 

1 kommentar:

  1. Søren.

    En liten rettelse: Det heter ikke "my body rocks the rythm", men "my body rocks A rythm". Kan desverre ikke få fikset på det.

    Men yes, I know.. :)

    SvarSlett